Το σησαμελαιο Αχιλλαδέλη με χρυσοκίτρινο χρώμα, ελαφρώς γλυκιά γεύση, μοναδικό άρωμα, εξαιρετική διαύγεια και χαρακτηριστική πυκνότητα. Δίνει γεύση καβουρντισμένου ξηρού καρπού όπου το συμπεριλάβουμε. Λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, δεν ταγκίζει και δίνει ντελικάτη γεύση. Στο ψήσιμο ροδίζει ομοιόμορφα, και στο τέλος αναδίδει γεύση και άρωμα. Χρησιμοποιείται όπως και όλα τα άλλα έλαια . Σε νηστίσιμες συνταγές , μελομακάρονα, μεθυσμένα, και ζύμες. Σε επαλείψεις ζύμης ,και σε τηγάνισμα :δίπλες, ξεροτήγανα, φοινίκια, κουρκουμπίνια λουκουμάδες, donates. Μερικές σταγόνες κατά το καβουρδίζμα του παραδοσιακού καβουρμά Λήμνου έδινε μοναδικό άρωμα καθώς και εκλεκτή γεύση .